Packed schedule for SMP Motorsport Australia Championships round

The Supercheap Auto TCR Australia Series field at Sydney Motorsport Park in 2019. Picture: Supercheap Auto TCR Australia Series

The schedule for a massive, nine-category programme for the Sydney round of the Shannons Motorsport Australia Championships has been revealed.

The Supercheap Auto TCR Australia Series and Gulf Western Oils Touring Car Masters seasons both continue at Sydney Motorsport Park while the 2021 VHT S5000 Australian Drivers’ Championship wraps up.

With almost 30 hours of track action from April 30 to May 2, categories running at night include Porsche Michelin Sprint Challenge, the MRF Tyres Australian Production Car Series, and the Battery World Aussie Racing Cars Super Series.

Also on the bill are the National Trans Am Series, Radical Australia Cup, and Australian Prototype Series.

Friday’s action runs from 09:00 to 21:45, Saturday’s from 08:30 to 18:55, and Sunday’s from 09:05 to 18:00 (all times local/AEST).

“With nine categories coming to the Shannons Motorsport Australia Championships at Sydney Motorsport Park, it’s safe to say there won’t be any shortage of on track action,” said Shannons Motorsport Australia Championships director Michael Smith.

“Together with the Australian Racing Group [owner of TCR, S5000, TCM, National Trans Am], we’re absolutely excited to be returning to Sydney Motorsport Park with various sessions under lights and expect a big crowd in to soak up all the action across the weekend.

“There are plenty of great vantage points for both Saturday and Sunday, so it should be a fantastic weekend.”

While Friday is closed to fans, spectators are welcome on the Saturday and Sunday, with general admission entry $25 per day and corporate packages available.

The event will be broadcast on 7mate and streamed on 7plus.

See below for broadcast/streaming times

Schedule: Shannons Motorsport Australia Championships, Sydney Motorsport Park

Start End Series Session Length
Friday, April 30
09:05 09:25 Australian Prototype Series Practice 1 20min
09:30 09:50 Aussie Racing Cars Practice 1 20min
09:55 10:25 Radical Australia Cup Practice 1 30min
10:30 10:50 National Trans Am Series Practice 1 20min
10:55 11:25 Supercheap Auto TCR Australia Series Practice 1 30min
11:30 11:50 Australian Production Car Series Practice 1 20min
11:55 12:15 S5000 Australian Drivers’ C’ship Practice 1 20min
12:20 12:40 National Trans Am Series Practice 2 20min
12:45 13:05 Touring Car Masters Series Practice 1 20min
13:10 13:40 Radical Australia Cup Practice 2 30min
13:45 14:15 Porsche Michelin Sprint Challenge Practice 1 30min
14:15 14:45 Lunch Break 30min
14:45 15:15 Supercheap Auto TCR Australia Series Practice 2 30min
15:20 15:40 S5000 Australian Drivers’ C’ship Practice 2 20min
15:45 15:55 Promoter Track Time TV Track Time 10min
16:00 16:20 Australian Prototype Series Practice 2 20min
16:25 16:55 Porsche Michelin Sprint Challenge Practice 2 30min
17:00 17:15 Promoter Track Time TCR Sponsor Ride 15min
17:25 17:45 S5000 Australian Drivers’ C’ship Qualifying 20min
17:50 18:10 Aussie Racing Cars Practice 2 20min
18:20 18:40 Radical Australia Cup Qualifying 20min
18:40 19:00 Tea Break 20min
19:00 19:20 National Trans Am Series Qualifying 20min
19:30 19:50 Porsche Michelin Sprint Challenge Qualifying 20min
20:00 20:20 Touring Car Masters Series Qualifying 20min
20:25 20:45 Australian Prototype Series Practice 3 20min
20:55 21:15 Australian Production Car Series Qualifying 20min
21:25 21:45 Aussie Racing Cars Qualifying 20min
Saturday, May 1
08:30 08:50 Australian Prototype Series Qualifying 20min
09:00 09:10 Supercheap Auto TCR Australia Series Qualifying 1 10min
09:15 09:25 Supercheap Auto TCR Australia Series Qualifying 2 10min
09:35 09:55 Porsche Michelin Sprint Challenge Race 1 16 laps
10:05 10:30 National Trans Am Series Race 1 11 laps
10:45 11:10 S5000 Australian Drivers’ C’ship Race 1 14 laps
11:20 11:45 Touring Car Masters Series Race 1 12 laps
11:55 12:20 National Trans Am Series Race 2 11 laps
12:35 13:00 S5000 Australian Drivers’ C’ship Race 2 14 laps
13:25 13:55 Supercheap Auto TCR Australia Series Race 1 15 laps
14:05 14:25 Touring Car Masters Series Trophy Race 10 laps
14:35 15:00 Australian Production Car Series Race 1 11 laps
15:10 15:55 Porsche Michelin Sprint Challenge Race 2 27 laps
16:05 16:25 Aussie Racing Cars Race 1 9 laps
16:25 16:55 Tea Break 30min
16:55 17:15 Australian Prototype Series Race 1 12 laps
17:25 17:55 Australian Production Car Series Race 2 14 laps
18:05 18:55 Radical Australia Cup Race 1 32 laps
Sunday, May 2
09:05 09:25 Australian Prototype Series Race 2 13 laps
09:35 09:55 Aussie Racing Cars Race 2 9 laps
10:10 10:40 Supercheap Auto TCR Australia Series Race 2 15 laps
10:55 11:20 Touring Car Masters Series Race 2 12 laps
11:30 11:55 National Trans Am Series Race 3 11 laps
12:10 12:35 S5000 Australian Drivers’ C’ship Race 3 14 laps
12:45 13:10 Touring Car Masters Series Race 3 12 laps
13:25 13:55 Supercheap Auto TCR Australia Series Race 3 15 laps
14:05 14:25 Porsche Michelin Sprint Challenge Race 3 11 laps
14:35 15:00 Australian Prototype Series Race 3 15 laps
15:10 15:55 Radical Australia Cup Race 2 28 laps
16:05 16:35 Australian Production Car Series Race 3 14 laps
16:35 17:00 Tea Break 25min
17:00 17:20 Aussie Racing Cars Race 3 9 laps
17:30 18:00 Australian Production Car Series Race 4 14 laps

All sessions time-certain

Television and streaming

Start End Channel/service
Saturday, May 1
09:00 16:30 7plus
10:00 14:00 7mate
Sunday, May 2
10:00 16:00 7plus
10:00 14:00 7mate

All times local/AEST

Join the discussion below in the Speedcafe.com comments section

Please note: Speedcafe.com reserves the right to remove any comment that does not follow the comment policy. For support, contact [email protected]