Bathurst 6 Hour schedule breaks cover

The 2019 Bathurst 6 Hour

Organisers have released the schedule for this year’s Hi-Tec Oils Bathurst 6 Hour.

The fifth running of the production car enduro is supported by the first ever Mount Panorama round of the Supercheap Auto TCR Australia Series, plus Fanatec GT World Challenge Australia Powered by AWS, the National Trans Am Series, Historic Touring Cars, Radical Australia Cup, and the MRF Tyres Excel Bathurst Challenge.

The Bathurst 6 Hour race itself commences on Easter Sunday (April 4) at 11:15 local time/AEST, after a two-part qualifying process on Saturday afternoon, with the top and bottom 50 percent split on the basis of practice times.

Three practice sessions for the production car field take place across Good Friday and the Saturday morning.

TCR Australia’s first official sessions at Bathurst will be a pair of half-hour practice sessions on Friday.

Qualifying for the hot hatches will be held on Saturday morning, leading into the first of two races, which will be broadcast live on the screens of Seven, later in the day.

Sunday morning’s Round 3 finale will be broadcast live on 7mate, with full television details for the event to be released soon.

As was the case for Round 1 of GT World Challenge Australia at Phillip Island last weekend, the sprint format is in play, meaning a 60-minute race on the Saturday and another on the Sunday.

Those encounters, plus Trans Am races and selected races for the Excels and Historic Touring Cars, will be shown on 7plus.

Over 50 entries have been taken for the Bathurst 6 Hour, with a final list still to be released.

Schedule: Hi-Tec Oils Bathurst 6 Hour, Mount Panorama Motor Racing Circuit

Start End Series Session Length
Friday, April 2
07:05 07:25 MRF Tyres Excel Bathurst Challenge Practice 20min
07:30 08:00 Radical Australia Practice 30min
08:10 08:30 Trans Am Practice 1 20min
08:35 09:05 Supercheap Auto TCR Australia Series Practice 1 30min
09:10 09:40 Australian GT Practice 1 30min
09:50 10:10 Historic Touring Cars Practice 20min
10:20 11:20 Bathurst 6 Hour Practice 1 60min
11:25 11:45 MRF Tyres Excel Bathurst Challenge Qualifying 20min
11:55 12:35   Resident Access 40min
13:10 13:40 Radical Australia Qualifying 30min
13:50 14:10 Trans Am Practice 2 20min
14:15 14:45 Supercheap Auto TCR Australia Series Practice 2 30min
14:55 15:25 Australian GT Practice 2 30min
15:30 15:50 Historic Touring Cars Qualifying 20min
16:00 16:25 MRF Tyres Excel Bathurst Challenge Race 1 25min
16:30 16:50 Trans Am Qualifying 20min
17:00 18:00 Bathurst 6 Hour Practice 2 60min
Saturday, April 3
07:05 07:30 MRF Tyres Excel Bathurst Challenge Race 2 25min
07:40 08:05 Supercheap Auto TCR Australia Series Qualifying 25min
08:15 08:55 Bathurst 6 Hour Practice 3 40min
09:05 09:25 Australian GT Qualifying 1 20min
09:35 09:55 Australian GT Qualifying 2 20min
10:05 10:28 Trans Am Race 1 23min
10:40 11:08 Supercheap Auto TCR Australia Series Race 1 28min
11:20 11:40 MRF Tyres Excel Bathurst Challenge Race 3 20min
11:50 12:13 Trans Am Race 2 23min
12:25 12:53 Supercheap Auto TCR Australia Series Race 2 28min
13:05 13:45   Resident Access 40min
14:15 15:15 Australian GT Race 1 60min
15:20 15:40 Historic Touring Cars Race 1 20min
15:50 16:30 Radical Australia Race 1 40min
16:40 17:00 Bathurst 6 Hour Qualifying (Bottom 50%) 20min
17:05 17:25 Bathurst 6 Hour Qualifying (Top 50%) 20min
17:35 18:00 Historic Touring Cars Race 2 25min
Sunday, April 4
07:05 07:50 Radical Australia Race 2 45min
08:15 08:38 Trans Am Race 3 23min
08:50 09:50 Australian GT Race 2 60min
10:12 10:40 Supercheap Auto TCR Australia Series Race 3 28min
11:15 17:15 Bathurst 6 Hour Race 360min
17:15 17:30 Bathurst 6 Hour Podium 15min

All times local; AEDT on Fri and Sat, AEST on Sun

Join the discussion below in the Speedcafe.com comments section

Please note: Speedcafe.com reserves the right to remove any comment that does not follow the comment policy. For support, contact [email protected]